WEDSTRIJD ZVK Eisden-Dorp - ZVK Meeuwen  3 - 4  (2-1)

DATUM 12-11-2010  21:30

DOELPUNTEN 5' Zirihoui 1-0, 6' Op de Locht 2-0, 10' De Smedt 2-1, 23' Poelmans 2-2, 33' De Smedt 2-3, 40' Poelmans 2-4, 40' Op de Locht 3-4.

VERSLAG Voor de derby tegen Eisden Dorp mistte Meeuwen Jeroen Van Seggelen met een verrekking.

Meeuwen begon zeer slap aan de wedstrijd en liet het initiatief aan de thuisploeg. Eisden nam dit in dank aan en vooraleer Meeuwen wist dat de wedstrijd op gang was gefloten stonden ze reeds 2-0 in het krijt. Het eerste doelpunt werd gescoord door de de snelle Zirihoui, na een individuele aktie langs de lijn. En één minuut later trapt Op de Locht na een simpele kapbeweging de 2-0 op het bord. Het duurt nog enkele minuten voordat Meeuwen wakker wordt, maar halverwege de 1e helft nemen ze toch resoluut de wedstrijd in handen. Alexander De Smet kan ook al vlug de aansluitingstreffer binnen prikken. Vanaf dan staat er maar 1 ploeg meer op het veld en volgen er enkele kleine kansen voor Poelmans en Bosmans. Vanaf de 15e minuut trekt Meeuwen alle registers open en volgt er een belegering op het doel van Orlando. In enkele minuten tijd ranselt hij schoten van Poelmans (2x) en Hontis uit zijn doelvlak. Eénmaal moet hij zich gewonnen geven, maar de pegel van Poelmans strandt op de deklat. Eisden Dorp mag gaan rusten met een gevleide voorsprong.

In de 2e helft is Meeuwen wel onmiddellijk bij de les en drukt de thuisploeg, die een dubbele verdedingsgordel optrekt voor de cirkel, volledig terug op eigen helft. Wanneer Bosmans na 3 minuten een vrije trap voor de rechter van Poelmans legt is de gelijkmaker een feit. Meeuwen blijft de druk aanhouden en versiert enkele mogelijkheden, maar Orlando is een sterke wedstrijd aan het keepen. Halverwege de 2e helft komt de thuisploeg er voor het eerst uit via Bourja, maar een secure Witters ranselt zijn schot uit het doelvlak. Het sein voor Meeuwen om een versnelling hoger te spelen en De Smedt zorgt met zijn 2e van de avond voor de verdiende voorsprong. De thuisploeg beslist om hun keeper mee te laten voetballen, maar dit levert enkel kansen op voor Meeuwen, die echter niet afgewerkt worden. De 3e tegenaanval is echter de goede, als Bosmans breed legt voor Poelmans. Met nog 1 minuut op het bord is de wedstrijd gespeeld. Toch kan Eisden op vrije trap nog milderen, maar de tijd is te kort om het Meeuwen nog moeilijk te maken.

Door deze verdiende overwinning nestelt Meeuwen zich in de top 5 van de rangschikking. Volgende week volgt weer een moeilijke wedstrijd tegen onze buren van Zonhoven.